Välkommen tillbaka till framtiden, MVi talar inte längre gärna om det, men sanningen måste fram: Svensk Tidskrift föregicks av Ny Svensk Tidskrift, erkänner Amanda Wollstad.

Visserligen gavs den bara ut i tio år och visserligen utspelade allt detta sig under Oscar II tid på tronen, men ändå. Lite pinsamt är det ju.

Därför vet vi vad vi talar om när vi nu välkomnar ett prefixtlöst Moderaterna tillbaka till framtiden. Visserligen tog det dem något längre att komma på bättre tankar, men ingen är perfekt.

Att vara mäktig är som att vara en dam – behöver du tala om för människor att du är det så är du det inte, lär Margaret Thatcher en gång sagt. Något liknande kan möjligen sägas om partipolitiska prefix.

Att visa var man står ideologisk är viktigare än att berätta det. Det gällde när partinamnet plötsligt fick en krumelur uppe i vänstra hörnet, och det gäller i lika stor utsträckning nu när den ryker. Retrolooken i all ära, att leva upp till arvet och på stabil grund hitta relevanta lösningar på dagens ganska omfattande politiska problem kräver mer än en nygammal grafisk profil.

Rapporterna från Sverigemötet i Karlstad verkar hittills lovande, men det är en lång väg kvar att vandra. Låt oss hoppas att kartan denna gång har betydligt längre perspektiv än 16 år.

Amanda Wollstad är chefredaktör för Svensk Tidskrift