Välkommen till en nygammal tidskrift

I år är det 110 år sedan Svensk Tidskrift först grundades av Gösta Bagge och Eli F Heckscher. Det ska vi naturligtvis fira, och vi börjar med en sprillans ny hemsida.

Svensk Tidskrift var tidigt ut på nätet, redan 2006 blev tidskriften webbaserad och det är primärt här man kunnat följa oss sedan dess. Därför känns det passande att inleda jubileumsfirandet med en sprillans ny hemsida.

Förhoppningen är att den ska kännas lite snyggare, lite fräschare och betydligt användarvänligare – inte minst för den som surfar på sin mobiltelefon. Samtidigt värnar vi vårt konservativa arv och håller hårt i tidningsestetiken och det trespaltsystem som vår tidigare chefredaktör Mats Johansson, salig i åminnelse, en gång införde.

Syftet förblir dock det samma: att publicera blandning av politik, kultur och ekonomi. Högt och lågt, brett och smalt, dagsaktuellt, tidlöst och ibland medvetet daterat. Här ska taket vara högt, och hela den spretiga borgerligheten vara välkommen. Här ska vi kunna stöta och blöta idéer, testa argument, slå fast linjer. Utvecklas till en vassare opposition och, om dryga året, förhoppningsvis en starkare, tydligare och mer handlingskraftig regeringsmakt.

De närmaste veckorna kommer vi fortsätta arbetet med hemsidan, en del kommer förändras och uppdateras ytterligare, några nyheter kommer att dyka upp även i spalterna och vi kommer att rätta till de små fel och brister som alltid dyker upp under större renoveringsprocesser. Vi ber därför ödmjukt om fortsatt tålamod, och välkomnar feedback på info@svensktidskrift.se.

Vad gäller jubileumsfirandet ber vi att få återkomma – det kommer naturligtvis mycket mera.

Välkommen till en hundrationde höst med Svensk Tidskrift.

Amanda Wollstad är chefredaktör för Svensk Tidskrift