Dagens frågor

Jolo är inte glömd

Den 13 maj skrev Mats Fält om Jolo ”Nej, han är inte helt glömd, Jan Olof Olsson, en av vårt lands genom tiderna bästa journalister. Men bra nära.” En läsare, tillika medlem i Jolosällskapet reagerade och påtalade att Jolo inte är glömd men han får inte den uppmärksamhet han är värd. Jolosällskapet, skriver vår läsare, är ett mycket aktivt sällskap som årligen arrangerar aktiviteter minnande om Jolo, arrangerar resor i Jolos fotspår, varje år delar ut Jolopriset och ger ut böcker både om Jolo och med tidigare publicerade texter av Jolo, främst från DN. Läs mer om Jolosällskapet här.

Grattis Axess 20 år

Vi noterar att Axess Magasin fyller 20 år. Magasinet är ständigt ungt och fräscht men ändå en institution i samhällsdebatten. Att Axess bara är 20 år kan man knappast tro. Stort grattis och fortsätt så säger vi på Svensk Tidskrift.

Intresset för Palmemordet lever

Det är två år sedan utredningen om mordet på Olof Palme lades ned men intresset för mordet lever vidare. Förra veckans recension av Hans Gunnar Axbergers bok Statsministermordet har gett flera läsarreaktioner. En del läsare har uppenbarligen läst Axbergers bok och har synpunkter på hur mordet beskrivs i boken, vilka vittnen som refereras till och vilka som eventuellt är utelämnade. Vi vill här peka på att recensionen främst handlade om Axbergers skildring av utredningen och dess tillkortakommanden. Anders Ydstedt skriver att ”Hans Gunnar Axberger har skrivit standardverket om Palmeutredningen.”