Print Friendly, PDF & Email

Veckan som gick

Av Läckan | 4 mars 2011

Julian Assange Foto: New Media Days

Så har då Julian Assange åter utmärkt sig. Enligt en artikel i den avslöjande brittiska tidskriften Private Eye hävdade Wikileaks frontfigur i ett telefonsamtal till redaktören Ian Hislop den 16 februari att den ansedda vänstertidningen The Guardian är en del av en judiskledd konspiration för att förtala honom; ett antal namngivna ”judiska” journalister i London skulle ha detta uppdrag.

Upplyst om att den främst utpekade kritikern av Wikileaks agerande inte var jude skulle Assange enligt Hislop ha hävdat att denne nog ändå var ”en sorts jude” eftersom en svåger var det. Artikeln finns nu återgiven på nätet av vänsterbloggen Liberal Conspiracy med kommentaren att Assange nu ”seems to have gone off the deep end”.

På samma grund har Assange hetsat upp sig över kritiken mot att Wikileaks Rysslandsbaserade talesman, som kallar sig Israel Shamir, skulle vara Förintelseförnekare. Sådana påståenden skulle också vara en del av judarnas kampanj. Om detta upplyser New York Times sina läsare (1/3), varav många är judiska Wikileaks-sympatisörer. Eller var, tills nu.

Rörigt, kan det tyckas. Men så är det uppenbarligen med allt denne Assange företar sig.

När hans resandecirkus snart anländer till Sverige lär världspressen medfölja för att fortsätta spegla hans förtal av det svenska rättssystemet. Fan cluben med Aftonbladets kultursida i spetsen kan säkert förklara hur den judiska världskonspirationen nu har lyckats inkludera den svenske åklagaren. Åsa Linderborg kommer att leda i bevis att det finns en koppling mellan CIA och Broderskapsrörelsen, från vars kansli agentkvinnor sändes ut för att snärja den stackars ensamme Assange, vilse i storstaden.

Att den socialdemokratiske politikeradvokaten Claes Borgström också som kvinnornas ombud tillhör konspirationen får anses så gott som klarlagt, eftersom han är kollega till Thomas Bodström som medverkade till att CIA-flyg kunde hämta misstänkta terrorister här.

Återstår bara för Assange att förklara sitt tidigare beslut att Wikileaks skulle parkera sina servrar i just Sverige, eftersom det var ett så rättssäkert land. Tills några kvinnor ändrade hans bild, alltså.

Kanske är de ”judiska”?

Comments are closed.

ANNONSER:

Axess

När postmodernismen kom till sverige/

Läs mer här

Samtida röster om konservatism