Print Friendly, PDF & Email

Veckan som gick

Av Sossekorrespondenten | 17 December 2010

Veronica Palm Foto: Linda Håkansson

Så har då beskedet nått oss från London; Bianca Jagger har sagt sitt – hon anser att Julian Assange är oskyldig. Till vad är något oklart, men okej då, den svenska åklagaren får väl lägga ner. Inte kan den svenska rättvisan gå Jagger och världskändisarna emot.

Ännu större är frågan om vem som ska vinna maktspelet inom sossetoppen. Här har sajten Makthavare.se satt fokus på den ledande spinndoktorn – Niklas Nordström (S), chef för det alternativa partikansliet hos PR-firman Prime. I en artikel ”avslöjas” att Aftonbladet i en artikel kommer att ”avslöja” att Nordström har i uppdrag att högervrida socialdemokratin genom att bekämpa vänsterfalangisterna kring Morgan Johansson. Valet skulle stå mellan morganiternas rättviseagenda – allt åt alla genast – och högerfalangens mer tillväxtorienterade agenda – allt åt alla på sikt – som kunde ge öppningar till näringslivet och även industrifackens intressefrågor, typ mer kärnkraft.

Enligt Makthavare.se har morganiterna kartlagt Nordström-gruppen för att stoppa högeravvikarna: ”Syftet skall alltså vara att få framträdande personer inom partiets högerflygel att framstå som opålitliga och köpta av näringslivets intressen.”

För egen del hoppas jag att Veronica Palm vinner. Vilken PR-byrå hon anlitar vet jag inte, men någon av de m-dominerade Kreab och JKL borde passa. Med en framgångsrik matchning av Palm till partiledarposten kan byråerna säkra alliansens valseger 2014.

Palm har flera vinnande egenskaper. Dels är hon ung, vilket är modernt idag. Dels heter hon Veronica, ett bra artistnamn som många ”tjejer” kan identifiera sig med. Dels påminner hennes efternamn både om mäster Palm och mästaren Palme.

Sven-Erik Österberg saknar samtliga dessa tillgångar och är dessutom man.

Comments are closed.

ANNONSER:

Axess

Feminism – en antologi

fplus

Läs mer här

FMRS online

Osäkerhetens tid – Årsbok 2019