Print Friendly, PDF & Email

Tävling: Vad ska Riksdagen tycka i höst?

Av Amanda Wollstad | 19 August 2016

Den allmänna motionstiden är över oss, och Svensk Tidskrift vill naturligtvis dra sitt strå till stacken. Därför utlyser vi nu en motionstävling, till inspiration för villrådiga riksdagsledamöter.

Sensommar är budgettider, och på Riksdagen försiggår ett febrilt arbete. Inte minst hos ledamöterna, som tar sin kanske enda chans mellan valrörelserna att få ut sitt namn i hemmakretsen – med lite tur bryr sig i alla fall den kämpande lokaltidningen om att ögna igenom floran av allmänna motioner som snart ska lämnas in.

Lagstiftningsmässig blir det ju inte alltid någonting av alla de där löpmeterna text, men viss munterhet brukar de ändå alltid leda till – kvaliteten, liksom ämnesvalen, tenderar finkänsligt uttryck att variera. Men vi ska inte ta lätt på våra demokratiska möjligheter eller våra valda företrädares slit, i synnerhet inte under en minoritetsregering. Att lyfta en fråga till allmän debatt och skärskådan kan vara nog så viktigt i en tid av åsiktsmässig likriktning. Därför utlyser Svensk Tidskrift nu en motionstävling.

Reglerna är enkla. Författa en riksdagsmotion i valfritt ämne och frihetlig anda och skicka in den till info@svensktidskrift.se. Bidrag publiceras löpande, och deadline för varje enskilt nummer är samma onsdag klockan 12.00. Samtliga bidrag måste dock mottagits allra senast onsdagen den 21 september.

Ett urval av bidragen kommer publiceras i Svensk Tidskrift, till inspiration och uppmuntran för Riksdagens borgerliga ledamöter. Det skarpaste bidraget, utsett av Svensk Tidskrifts redaktion, kommer dessutom publiceras i Svensk Tidskrifts årsbok för 2016 och författaren mottar, utöver äran, ett kitt med utvalda profilprodukter att stoltsera med hemma och på kontoret.

Amanda Wollstad är chefredaktör för Svensk Tidskrift.

Comments are closed.

ANNONSER:

Axess

När postmodernismen kom till sverige/

fplus

Läs mer här

FMRS online

Osäkerhetens tid – Årsbok 2019