Sista chansen: Cash is king – FMRS i Stockholm 9 april

Den 9 april kl 16.00 är Svensk Tidskrift värd för Free Market Road Show Stockholm som i år hålls i Näringslivets hus, Storgatan 19. Temat är Cash is King.

Användningen av kontanter har gått ner dramatiskt och Sverige utmärker sig nu som ett av de länder som använder minst kontanter. Det har länge riktats kritik mot det kontantlösa samhället från grupper som inte kan eller vill använda elektroniska betalmedel, och allt fler pekar nu på riskerna med ett allt för utvecklat beroende av elektroniska transaktioner under rådande säkerhetsläge. Till detta kommer den rent principiella frågan om vem som styr över – och kontrollerar – våra transaktioner.

Medverkar gör bland annat ekonomerna Dan Mitchell, Center for Freedom and Prosperity, professor Per Bylund, Oklahoma State University, ordföranden i kontantupproret Björn Eriksson, Kristdemokraternas rättpolitiske talesperson Torsten Elofsson, Liberala ungdomsförbundets ordförande Erik Berg, Fria Moderata Studentförbundets vice ordförande Daniel Åkerman och den liberala skribenten Maria Eriksson.

Free Market Road Show är en internationell turné för diskussioner om marknadsekonomi som arrangeras av Austrian Economic Center och Hayek Institutet i Wien tillsammans med fler än 100 universitet, tankesmedjor och andra aktörer runt om i världen. Svensk Tidskrift är svensk partner.

Anmäl deltagande här