Pelle Svanslös på krismöte om CoronaVeckopoeten skulle just gripa gåspennan när han kom att av misstag höra hur elake Måns tillsammans med Bill och Bull hade ett digitalt krismöte med Pelle Svanslös om Corona.

– Det är i alla fall bra att vi har starka statsfinanser när viruset kommit, sa Måns. Som mindes tidigare kattsjuka och hur trist det var att vara i kattkarantän.

– Men hade det inte varit ännu bättre med något mindre starka statsfinanser om pengarna använts till beredskap för att i god tid möta en virusepidemi, sa Pelle. Det hade dessutom blivit billigare i längden, även för staten.

– Hör på den, ropade Måns. Jag känner alla ledande politiker, jag har sett dem alla på tv, och de är alla så glada över våra starka statsfinanser. Och så kommer du och gnäller.

– Starka finanser är viktigt, sa Bill.  Instanserna måste vara starka, sa Bull.

– Förresten så har jag hört, sa Måns, att de säger på Cat News i USA att i Kina har katterna inga svansar. Så du Pelle är nog en sån där kinesisk katt. Så du ska hålla tyst. Det gör man i Kina, eller så håller man med den som vet bäst.

– Vet bäst, sa Bill. Det vet varenda häst, sa Bull.

– Men Maja Gräddnos, som hade lyssnat, viskade till Pelle, att hon tyckte som han. Och att hon skulle fortsätta att ha social distans till elake Måns. Även sen viruset försvunnit.

– Minst två meter, undrade Pelle.

– Ja, svarade Maja. Och log så snällt mot Pelle.

Veckopoeten