Print Friendly, PDF & Email

Ny E-bok från Svensk Tidskrift: Liberalkonservatism – oförenliga storheter?

Av Anders Ydstedt | 24 August 20182017 gjordes flera försök att dödförklara liberalkonservatismen. Som Sveriges enda tidskrift med denna beteckning startade Svensk Tidskrift då serien ”Liberalkonservatism – oförenliga storheter?” för att försöka utröna eventuell sanningshalt i ryktet.

Vi är nu mycket glada att kunna presentera samtliga texter i form av en e-bok. Serien visar att liberalkonservatismen inte bara är i högsta grad levande, utan dessutom mer relevant än någonsin.

Det är också glädjande att trots det komplicerade politiska läget är intresset för ideologi på den borgerliga sidan större än på mycket länge. När trianguleringsstrategierna tappat sin relevans och den politiska affärsidén att bara utgöra mitten inte längre fungerar, behöver politikerna hitta egna rättesnören. Här är liberalkonservatismen ett viktigt bidrag till borgerlig idédebatt.

Vi noterar att liberala ledarsidor har svårt att skriva liberalkonservatism utan ett bindestreck. Låt oss hoppas att denna bok får fler ta bort bindestrecket. Trevlig läsning!

Ladda hem boken Liberalkonservatism – oförenliga storheter? här.

Anders Ydstedt är styrelseordförande för Svensk Tidskrift

Comments are closed.

ANNONSER:

Axess

Feminism – en antologi

fplus

Läs mer här

FMRS online

Osäkerhetens tid – Årsbok 2019