”Jag är inte beredd att ta upp klubban”Svensk Tidskrifts chefredaktör medverkar i den säkerhetspolitiska podden Höjd beredskap som har premiär idag – och intervjuar försvarsberedningens ordförande, som tycker det är dags för försvarsminister att kliva in i förhandlingarna.

Idag har podden Höjd beredskap premiär på Aftonbladets ledarsida, där Svensk Tidskrifts chefredaktör Amanda Wollstad trots platsformen kommer medverka regelbundet.

I premiäravsnittet gästar försvarsberedningens ordförande Björn von Sydow podden, och talar frankt om beredningens hotbildsanalys. underfinansieringen av nästa försvarsbeslut och beredningens framtid.

Podden görs i syfte att göra den säkerhetspolitiska debatten tillgänglig för fler, och kommer spelas in av Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg, Svensk Tidskrifts chefredaktör Amanda Wollstad, oberoende försvarsexpert, ledamot i krigsvetenskapsakademin och ledamot i Försvarshögskolans styrelse Annika Nordgren Christensen och omvärldsanalytiker och ledamot i Krigsvetenskapsakademin Johan Wiktorin.Första avsnittet finns tillgängligt nu varhelst poddar finns, och ett nytt avsnitt kommer i fortsättningen varannan vecka.

Amanda Wollstad är chefredaktör för Svensk Tidskrift