Allians 3.0

alliansen3-stor

 

I veckan skrev partisekreterarna för allianspartierna på DN debatt att Alliansen bör gå till val tillsammans 2018 med gemensamt valmanifest.

De fyra partisekreterarna konstaterar med rätta att Sverige står inför ett mycket omfattande reformbehov med behov av kraftfulla integrationsinsatser, ökat bostadsbyggande och stärkt konkurrenskraft så fler företag kan växa. Det behövs helt enkelt en ny reformagenda för Sverige.

Idag startar Svensk Tidskrift serien Alliansen 3.0. Vi kommer under denna vinjett att ge plats för både tankar om hur allianssamarbetet kan utvecklas och ge idéer till en reformagenda med särskilt fokus på hur ungdomsförbunden inom alliansen resonerar. Först ut i serien är Rasmus Törnblom, förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet. Serien är givetvis öppen även för våra läsare som är välkomna att inkomma med texter till vår chefredaktör Amanda Wollstad. Förhoppningsvis kan serien ge en del input till alla partier som arbetar med en reformagenda.

Vi kommer även att arrangera seminarier som på detta tema framöver. Vi återkommer inom kort med inbjudan till vårt första samtal om Alliansen 3.0.

Anders Ydstedt är styrelseordförande för Svensk Tidskrift.

Läs alla delar i vår serie Alliansen 3.0 nedan:

Alliansens framtid av Rasmus Törnblom

Var finns idéerna? av Patrik Strömer

Skriva historia eller bli historia av Sara Skyttedal

En uppgörelse med det som gjorde Alliansen framgångsrikt av Mattias Hallberg

Avreglera för fler jobb och bostäder av Lars Tobisson

Fotboja eller frihetsprojekt av Magnus Ek

Alliansen håller på att förlora sin lyster av Henrik Edin

Alliansen gör sig betydelselös av Hugo Selling

Inbjudan: Alliansen 3.0 live av Amanda Wollstad

Video: Alliansen 3.0 av Anders Ydstedt