Veckan som gick

Thomas Bodström Foto: Linda Håkansson

Konstiga saker händer. En ung kvinna på Broderskapsrörelsens kansli anmäler en världsfredskändis för övergrepp, varvid stjärnadvokaterna flockas kring de rubrikvänliga uppdragen. Men hur ska bloggvänstern nu länka henne till CIA?

Advokat Bodström har inte tid med advokatyr, ity han är upptagen av drogtester. Och av att packa väskorna – han ska ju vila upp sig i USA efter valet, oavsett hur det går. Istället har han
överlåtit jobbet till kompisen Borgström som också kandiderar för partiet till riksdagen. För säkerhets skull först på plats 30 i Stockholms stad, ett engagemang som inte lär tulla på hans miljoninkomst.

Bodströms drogtestkollega Federley åker riksdagstaxi för hela skatteslanten, mitt i natten mellan Stureplanscenterns favoritkrogar. Eller var det ”Ursula”? Men hon sitter ju inte i riksdagen, till skillnad från partikollegan Solveig Ternström som efter avhoppet i alla fall får en årslön som plåster på såren som Maud Olofsson rivit upp.

Om centern nu tappar båda sina Stockholmsriksdagsledamöter så kan man i alla fall trösta sig med att den tidigare s-talskrivaren Greger Hatt anslutit sig, därtill nybliven katolik.

Och när man som bäst behöver Janne Josefsson lovar han att inte besöka några valstugor.

Det ljugs aldrig så mycket som före ett val, under ett krig och efter en jakt. Det enda man kan lita på är oddsen på spelmarknaden. Ladbrokes berättar att pengarna strömmar in på alliansseger, trots att oddset sjunkit stadigt ner till bara 1,44 gånger insatsen.

Samma ras noteras för oddset på att Mona Sahlin ska avgå som partiledare före nästa partistämma 2013. I så fall lär det väl ske på en extra partistämma i höst, när Thomas Östros och Sven-Erik Österberg, The Sunshine Boys, blir det nya glammiga tandemparet – utmärkta ledare för ett 20-procentsparti.

Mer pengar finns att tjäna på rödgrön valseger (2,62) och att Bodström blir minister (2,50).
Man skulle kanske gardera sig med en tusing?

För övrigt var det roligt att se både den förre och den nuvarande statsministern festa tillsammans på ett 50-årskalas i lördags. Hjärtligheten föreföll inte överdriven.