Veckan som gick

Vem orkar egentligen bry sig om Libyen? Flygförbudszoner hit eller dit och demonstrationer i städer som de flesta inte kan uttala namnet på, än mindre har hört talas om tidigare. När det visar sig att Mikael Persbrandt har tagit kokain. Se där en verklig nyhet!

Foto: Daniel Kruczynski

Annars är det ju Japan som dominerat nyhetsveckan. Jordbävning, tsunami OCH radioaktiva utsläpp utgör onekligen material för både sidan 6,7,8,9,10 och mitten. Men efter en vecka – blir det inte lite tjatigt? När landets samtliga fem strålningsexperter i landets samtliga tidningar, radio- och TV-program har fått svara på samma frågor om hur strålningsnivåer långt ifrån dem som uppmätts kring de drabbade japanska kärnkraftsverken skulle kunna drabba oss om de nådde hit – vilket samtliga fem experter svarar aldrig kommer att hända, men ändå – när jodtabletterna är inköpta och när 70-talets kärnkraftsmotståndare sjungit We shall overcome på Plattan, då vill man läsa om något som verkligen engagerar.

Vilket tidningen Metro har insett. De toppar dagens löpsedel med veckans scoop. Det var inte bara ett rådjur som avrättades från det Sögaardska badrumsfönstret. Carola avslöjar: “Runar sköt min katt.”

Allt återgår till ordningen. Imorgon kan Runar tala ut om kattskjutningen. Och Persbrandt kan förklara exakt hur mycket kokain ”knappt en lina” är. Läs allt på sidan 6,7,8,9,10 och mitten. Om det inte händer något viktigare. En troschock i kvällens Let’s dance till exempel.