Ur arkivet: Sjumilakliv i rätt riktning, trots allt”Som medicin för att komma till rätta med problemen vill Sabuni återupprätta arbetslinjen även för invandrare. Sabuni har identifierat fem grundläggande problemområden som måste åtgärdas för att lösa integrationsproblemen. Två av dem är direkt hänförbara på jobb och arbetsmarknaden. I slutet av varje kapitel sammanfattar hon i punktform sina förslag. Hon går betydligt längre än den borgerliga alliansen har vågat göra i den här valrörelsen, och det är stora steg i rätt riktning. Hon vill bland annat helt avskaffa turordningsreglerna, införa aktivitetskrav på socialbidrag och ge skattefrihet till nyföretagare. Det är tuffa förslag som kanske inte alltid slår an tonen hos tvehågsna mittenväljare. Men att hon vågar redogöra för dem tyder på att hon menar allvar.”

Veckans rekommenderade läsning ur arkivet är ”Sjumilakliv i rätt riktning, trots allt”, en recension av Nyamko Sabunis bok ”Det nya Sverige” av Markus Jonsson från 2010. Hela recensionen kan läsas här.

Svensk Tidskrift grundades 1911 och i samband med tidskriftens hundraårsjubileum digitaliserades hela arkivet som nu finns fritt läs- och sökbart på vår hemsida. Över hundra år av borgerlig idédebatt hittar du här.