Print Friendly, PDF & Email

Ur Arkivet: Parasit-TV

Av Redaktionen | 1 December 2017


“Den som är fattig idag kan få gratis tidningar utgivna av kapitalisten Stenbeck men den som vill ha TV-apparat tvingas betala TV-avgift för ett så kallat ”brett utbud” av sändningar i den statliga televisionen oavsett om man vill se Parasit-TV eller inte.”

“Det är poänglöst och onödigt med obligatoriska TV kanaler i en tid då vi översköljs av alltmer kvalificerad information och ett alltmer diversifierat nöjesutbud. En medveten och kritisk samhällsmedborgare håller inte tillgodo med en enda informationskälla. En vuxen person vill välja sina nöjen själv. Blotta tanken att SVT skulle kunna tillgodose alla svenskars intressen och behov är löjlig. Eller att sändningarna skulle motsvara någon sorts demokratisk samhällsnytta.”

När licensen blir en skatt spelar det inte längre någon roll om du äger en TV eller inte – och Kajsa Wilhelmssons text från 2001 är lika aktuell som när den skrevs. Parasit-TV är veckans rekommenderade läsning ur arkivet.

Svensk Tidskrift grundades 1911 och i samband med tidskriftens hundraårsjubileum digitaliserades hela arkivet som nu finns fritt läs- och sökbart på vår hemsida. Över hundra år av borgerlig idédebatt hittar du här.

Redaktionen

Comments are closed.

ANNONSER:

Axess

Feminism – en antologi

fplus

Läs mer här

FMRS online

Osäkerhetens tid – Årsbok 2019