Svensk Tidskrift önskar en reflekterande påskNästa vecka infaller långfredagen, och Svensk Tidskrift kommer av tradition och en visst mått av konservatism inte ut. Av samma anledning önskar vi inte glad påsk riktigt än, men hoppas våra läsare får möjlighet att ägna några dagar åt vila och reflektion, skriver Amanda Wollstad.

Våren har hittills präglats av en osäker regeringskoalition, kaotiska Brexitförhandlingar och ett störtdykande krona. Den senaste veckan har adderat en budgetproposition som inte gör någon lycklig och ett till synes fullständigt allvarligt hot om att baxa vinter-OS till den nordligt belägna huvudstad som kanske visat sig allra sämst på att hantera just vinter. Vilken dag som helst drar nästa valrörelse igång med full kraft, långt innan vi hunnit återhämta oss från den förra maratonsessionen.

Kort sagt är en paus välbehövlig, och oavsett i vilken tradition eller anda den hålls hoppas vi att den ska bidra med stärkt mod och övertygelse inför de utmaningar som hopas på andra sidan. De båda högtider som samsas om helgen, den kristna påsken till minne av Jesu Kristi död och återuppståndelse och den judiska högtiden pesach till minne av uttåget ur Egypten en 1300 år tidigare, bjuder båda gott om inspiration.

Vi önskar våra läsare en lugn och så småningom glad påsk och en söt pesach.

Amanda Wollstad är chefredaktör för Svensk Tidskrift