Stort intresse för den intellektuella äganderätten

Intresset är stort för vår serie om intellektuell äganderätt och än är det inte för sent att delta i debatten. Vi har redan haft fem inlägg och idag publicerar vi fler.

Diskussionen om intellektuell äganderätt är större än på länge. I veckan hade Svenskt Näringsliv ett seminarium där en ny undersökning från ECIPE presenterades. ”Sverige är ett av de länder där investeringarna i varumärken inte ger utdelning i ekonomiskt värde”, konstaterade Fredrik Erixon från ECIPE. Mer om det seminariet kan läsas här.

Även Ratio har haft ett seminarium om svenska patenttvister i europeisk jämförelse. Detta seminarium kan ses här. Anna Horn, en av forskarna bakom studien, skriver idag i Svensk Tidskrift om patenttvister i Sverige.

Och flera andra aktiviteter är på gång:

Internationella handelskammaren (ICC) har tillsammans med Akademin för Immaterial-, Marknadsförings- och Konkurrensrätt (IMK) en lunchdiskussion den 30 november på temat immaterialrätten och mänskliga rättigheter.

Svenska nätverket för Europarättsforskning arrangerar ett seminarium med rubriken
”EU external trade and intellectual property rights 2015” den 27 november.

Så det finns stora möjligheter för alla som vill hämta inspiration och delta i Svensk Tidskrifts debattserie. Välkomna med bidrag och synpunkter! Dessa mailar du till chefredaktör Maria Eriksson.