Print Friendly, PDF & Email

Skatt på skatt på skatt

Av Skattekorrespondenten | 9 June 2017

Det är nästan som om vi vore tillbaka i Bo Lundgren-eran, ty sällan har det talats så mycket om skatt som nu. Dock inte på samma positiva sätt, som Lundgren ju gjorde – i alla fall enligt Skattekorrespondenten – utan nu är höjd skatt kuren mot allt.

Överviktig befolkning? Fett- och sockerskatt! Ett festande folk? Höjd alkohols- och tobaksskatt! Ett folk som inte vill vara beroende av de av offentligheten beslutade tidtabellerna – utan på helt eget bevåg tar sig till olika platser? Bil- och flygskatter! Folk som utbildar sig och därmed kan dels tjäna pengar på sin karriär (usch!) och dels lär sig det här med kritiskt granskande av makten? Värnskatt! Och kanske värst av allt, företagare som gör vinst? Jo, då smäller man till med kapitalskatter, marginalskatter, entreprenörsskatter och inte ens Skattekorrespondenten vet allt.

Hur ska detta sluta? Kommer kreativiteten att växa i takt med regeringens innovationsstrategier? Då kan det bli åka av. Bristande integration? Utanförskapsskatt! Svårt att hitta lägenhet? Komplettera flyttskatten med en bostadsbristsskatt! Dåligt väder? Klimatskatter! Tveksamma fotbollsframgångar? Champions Leaugeskatt! Möjligheterna är legio.

Skattekorrespondenten är dock lite orolig att med denna betraktelse ge regeringen nya idéer. Kanske hen borde beläggas med en kåseriskatt..?

Skattekorrespondenten

Comments are closed.

ANNONSER:

Axess

När postmodernismen kom till sverige/

fplus

Läs mer här

FMRS online

Osäkerhetens tid – Årsbok 2019