Namn Att Minnas: #IWouldDefinetelyBe WithHer

Tuff, tydlig och med ett knivskarpt intellekt. Namn att minnas drar sig till minnes en kvinnlig politiker vi gärna stått bakom.

Nämn hennes namn och många får något längtande i ögonen.

Ah, om hon kunde komma tillbaka…

Hon, ja hon var bra hon. Suck…

Vilken förebild och på så många sätt. Tänk om hon hade kandiderat…

condoleezzaInte Harry Belafonte då förstås. Han ogillade henne. Inte för att hon brydde sig. Namn Att minnas är för övrigt inte speciellt förtjust i Harry Belafonte, så vi lämnar honom därhän. För nu i alla fall.

Med tanke på hur besvärlig – och besvärande – den amerikanska presidentvalskampanjen är, med två osympatiska kandidater och en som är bra men som tyvärr inte har en chans att vinna, så är det inte konstigt att man vill drömma sig bort. Till en tid då de politiska profilerna både var roligare, bättre och kryddigare. Då exekutivitet och intellekt var hårdvara.

Condoleeza Rice var onekligen drottningen i W-eran. Tuff, tydlig och med en förbluffande bra retorik. Namn Att Minnas fick tillfälle att se henne på ett konvent för några år sedan och där var hon den enda som talade utan manus eller prompter. I en timme. Ett oerhört bra tal dessutom.

Namn Att minnas känner sig allt en smula nostalgisk. Tänk, ja tänk, om hon kunde lämna universitetsvärlden och ta sig an världens viktigaste land. Den som finge önska en come back! DÅ hade vi varit många som med glädje hade använt hastaggen #ImWithHer.

Men, Professor Rice är, oavsett vad hon tar sig, för ett Namn Att Minnas.

Namn att minnas