Print Friendly, PDF & Email

Länsstyrelsen tar död på Almedalsveckan?

Av redaktionen | 6 juli 2012

Nätverkandet brukar lyftas fram som en av de viktigaste elementen i Almedalsveckan. Här kan politiker, journalister, pr-konsulter och representanter för olika organisationer mötas under avslappnade former. Den vanlige väljare som strosar i närheten av Almedalen kan springa på en minister eller ett nyhetsankare i shorts och sandaler.

En nyhet under årets vecka var dock de listor som präglade alla mingel. Den som inte hade anmält sig i förväg fick svårt att komma in. Men det var inte arrangörerna som bestämt sig för denna nyordning utan Länsstyrelsen. Nu överväger PR-byrån Prime att flytta sina aktiviteter till tennisveckan i Båstad istället, efter att ha varit utsatt för razzior från Länsstyrelsen.

Det kan låta fånigt att Almedalsveckan skulle stå och falla med ett rosévinsmingel. Men Primes mingel har blivit en institution. Dessutom är det varken seminarierna eller de politiska talen som gör Almedalsveckan unik, utan de spontana mötena. Vill Länsstyrelsen verkligen sätta käppar i hjulet för dem?

Comments are closed.

ANNONSER:

Axess

När postmodernismen kom till sverige/

fplus

Läs mer här

FMRS online

Osäkerhetens tid – Årsbok 2019