Print Friendly, PDF & Email

God Jul önskar Svensk Tidskrift

Av Amanda Wollstad | 15 December 2017



Med detta nummer tar Svensk Tidskrifts redaktion jullov, men återkommer med ny energi och debattlusta nästa år – vårt 107:e sedan starten. Amanda Wollstad önskar god jul och lägger riktningen för 2018.

Det kommande året kommer naturligtvis främst att präglas av valen, även i Svensk Tidskrift. Att våra sympatier ligger högerut är ingen hemlighet, men vi är varma anhängare av tanken att våra närmsta vänner också bör vara våra skarpaste kritiker och kommer därför lämna dörren öppen och taket högt för debatter om borgerlighetens roll, mål och mening. Vår serie om Liberalkonservatism fortsätter in på det nya året. Flera tunga namn ryktas avse sitta och fila på sina inlägg i mellandagarna, och det finns alltid plats för vältänkta tankar och goda argument.

Men världen är större än Sverige och även under brinnande valrörelse kan det vara välgörande att kika utanför landets gränser. Under året har ett antal utländska debattörer och skribenter fått komma till tals i spalterna och fler kommer det bli under 2018. Vissa kommer kommentera svensk politik utifrån, andra ge insidesperspektiv på de tongivande nationerna i kring oss och nya vinklar på gemensamma internationella samarbeten. I maj får vi chans att träffa några av dem, då Svensk Tidskrift återigen står värld för Free Market Road Shows Stockholmsbesök den 7/5.

Fler böcker kommer det bli, förstås en årsbok med 2017 mest lästa författare men också tematiska verk som vi hoppas kommer bli både spännande och aktuella. Flera artikelserier är också under planering.

Naturligtvis kommer vi fortsätta värna vår bredd och vid sidan av politiken ge utrymmer för både ekonomi och kultur, livet är ju mer än valstugor och debattstudior. Därför vill vi uppmana alla våra läsare – nu över 12 000 varje vecka – att passa på att njuta av helgerna och ladda batterierna för 2018.

Friheten, anständigheten och borgerligheten behöver fräscha förkämpar – nu mer än någonsin.

God Jul, glad Chanukkah och en vilsam ledighet önskar vi er alla.

Amanda Wollstad är chefredaktör för Svensk Tidskrift

PS, skulle intellektet stelna till under ledigheten finns förstås Svenskt Tidskrifts arkiv fritt tillgängligt även under helgerna, DS

Comments are closed.

ANNONSER:

Axess

Feminism – en antologi

fplus

Läs mer här

FMRS online

Osäkerhetens tid – Årsbok 2019