Bland blommor, blad och myndighetsappar

En politiskt intresserad reaktionär korrespondent har inte alltid så lätt att hänga med i svängarna. Inte minst när det kommer till partisymboler. Redan när socialdemokraterna bytte ut sin ros mot en något krossad variant blev det besvärligt, skriver Partikorrespondenten.

Även de borgerliga partierna verkar ha fått en antipati mot hela, fina blommor. Folkpartiets blåklint blev en – låt oss kalla det – liberal korv. Smaskigt? Inte för oss att avgöra. Centerpartiets fyrklöver är några blad och en pratbubbla. Mer prat, mindre natur.

Kristdemokraterna byter nu ut sin vitsippa mot något som ser ut som en myndighetsapp. Något man måste ha för att kunna betala skatt digitalt. Men, KD är i alla fall över strecket. Alltid något.

Vänstern, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna verkar dock fortfarande gilla blommor och bin. Är det de vi allra helst vill ska föröka sig? Om detta må vi tvista.

Det är som sagt inte lätt att vara reaktionär.

Den stora frågan är ändå varför det enda partiet som verkligen behöver byta logotyp, och därmed namn, inte gör det? Svensk Tidskrift hette förvisso Nya Svensk Tidskrift en gång i tiden, men slutade med det tramset redan 1891 – innan nuvarande edition ens började sin tideräkning. Något att ta efter.

Partikorrespondenten