Amanda Wollstad ny chefredaktör för Svensk Tidskrift

Från och med april är Amanda Wollstad ny chefredaktör för Svensk Tidskrift. Amanda Wollstad har varit ledarskribent på bland annat Kvällsposten. Hon har studerat statsvetenskap och säkerhetspolitik vid Försvarshögskolan och har ett förflutet inom Fria Moderata Studentförbundet och European Democrat Students. Amanda Wollstad är även public affairs-konsult på Scantech.

Maria Eriksson har varit engagerad i Svensk Tidskrift sedan 2008, först som redaktionssekreterare och sedan 2010 som chefredaktör och har nu valt att bl a koncentrera sig på sitt nya spännande projekt om delningsekonomi som går att följa på 366daysofsharing.com. Under Maria Erikssons ledning har Svensk Tidskrift lyft från att ha ett tusental läsare i veckan till att idag läsas av upp mot 8000 läsare/vecka. En fantastisk prestation! Tidskriften har hittat en unik nisch för resonerande texter i det moderna, annars idag så snabbrörliga medielandskapet.

– Jag är tacksam all tid och kraft som Maria Eriksson med den äran lagt på tidskriften och därmed stärkt den och gjort den mer läst. Vi önskar Maria lycka till med sina nya projekt och hoppas hon vill ”dela med sig” av nya erfarenheter även för våra läsare framöver. Jag är också glad att Amanda Wollstad vill ta över stafettpinnen och föra vår 105-årig tidskrift vidare in i framtiden. Ett uppdrag som jag är övertygad om att kommer att bli framgångsrikt med Amanda vid rodret.


Anders Ydstedt är styrelseordförande för Svensk Tidskrift.